Види бетононасосів

Надіслав: Lubomir , дата: чт, 01/18/2024 - 23:18
Виды бетононасосов

Насоси для подачі бетону є дуже затребуваним у будівництві обладнанням. Вони використовуються для швидкого, комфортного та ефективного транспортування матеріалу з бетономішалки (або іншого обладнання для приготування суміші) до об'єкта.

У цій статті ми поговоримо про таку частину будівництва як використання бетону за допомогою представлення різноманітності типів бетононасосів, а також особливостей їх застосування.

Основні типи бетононасосів

Бетононасоси - різновид спецтехніки, яка має відносно невелику різноманітність моделей. Це відбувається через спеціалізований функціонал, націленого на виконання одного завдання. Обладнання складається з насосного механізму і трубопроводу для перекачування бетону. Створюючи тиск, суміш рухається по трубі і переходить на місце укладання.

Як правило, класифікація здійснюється за такими параметрами: стаціонарність і мобільність. Перший варіант використовується безпосередньо на об'єкті, другий дає змогу транспортувати бетон на тривалі відстані. Головною сферою використання цих моделей є будівництво.

Стаціонарні бетононасоси

Стаціонарні бетононасоси мають класичну конструкцію, яка складається з:

  • обладнання для створення тиску;

  • двигуни, які приводять у рух насосний механізм;

  • фіксована конструкція, на якій розміщується насос.

Таке обладнання використовується в тих випадках, коли необхідно гарантувати стійкість конструкції. Це, як правило, відбувається під час висотних робіт, будівництва промислових об'єктів, важливої інфраструктури, високих будинків.

Також стаціонарні моделі чудово підійдуть для об'єктів з обмеженим простором, де буде складно маневрувати або куди складно дістатися іншими різновидами.

Різні моделі мають різні технічні характеристики, у тому числі потужність і продуктивність. Обов'язково читайте опис товару перед купівлею.

    Автобетононасоси

    Такі типи бетононасосів використовуються у випадках, коли необхідно гарантувати максимальну мобільність. Ці моделі можуть не тільки передавати бетон на великі відстані, як попередній варіант, а й перевозити його, отримувати доступ до важкодоступних місць на будівельних об'єктах.

    Конструкція крім головних елементів у вигляді самого насоса, об'єм якого варіюється залежно від моделі, і гнучких шлангів, також містить автомобільне шасі, завдяки яким здійснюється рух, і систему управління.

    До переваг такого різновиду спецтехніки належать:

    • велику кількість моделей;

    • ефективна і швидка робота;

    • доступ до важкодоступних місць;

    • створення бетонних конструкцій на будь-якій висоті;

    • підвищена точність і контроль;

    • підвищений рівень мобільності.

    Це чудовий варіант для підвищення ефективності будівельних процесів і швидкої подачі бетону.

    Бетононасоси з розсувною стрілою

    Стрілові моделі оптимізовані спеціально для роботи на великій висоті, оскільки бетонна суміш подається вгору за допомогою відповідної стріли. Вона може розсуватися, завдяки чому виходить досягти важкодоступних точок.

    Ключовими характеристиками є:

    1. Наявність автоматизованої системи точної маніпуляції стрілою для подачі бетону.

    2. Можливість оснащення колесами або гусеницями для пересування, оскільки ця модель може вважатися підтипом автобетононасоса.

    3. Деякі пристрої оснащені власним контейнером для бетону, що підвищує ефективність роботи.

    4. Велика висота подачі.

    5. Комфорт у використанні та оптимізація під фахівця.

    Моделі з розсувною стрілою чудово підходять для роботи в обмеженому просторі, завдяки чому є ефективним варіантом на невеликих об'єктах, які потребують роботи на висоті.

    Вибір та експлуатація бетононасосів

    Головним критерієм вибору має бути те, в яких умовах обладнання буде використовуватися. Виходячи з цього можна буде визначитися з технічними характеристиками і відповідним типом бетононасоса.

    Не забувайте, що після купівлі потрібно буде обов'язково провести технічне обслуговування. Гарантувати безпеку під час експлуатації можна, дотримуючись інструкцій і рекомендацій професіоналів. Завжди перевіряйте справність техніки і не забувайте міняти зношені деталі.

    Під час купівлі задумайтесь про те, що робитимете, якщо спецтехніка буде простоюватись. Задумайтеся про оренду або інші види реалізації продукції в майбутньому.

    Для ефективного використання дуже важливо вибрати бетононасос, який буде повністю відповідати вашим вимогам. Якщо у вас виникнуть проблеми, обов'язково звертайтеся до фахівців, оскільки тільки таким чином у деяких випадках можна гарантувати правильний вибір.