Як працює автобетононасос ?

Надіслав: admin , дата: вт, 09/12/2023 - 20:27
Автобетононасосы

Що являє собою автобетононасос. Таке обладнання як бетононасос має широку сферу застосування. Ця техніка використовується для транспортування та подачі бетону на важкодоступні або великі відстані на майданчиках. Це дозволяє ефективно подавати бетон і здійснювати заливку на будмайданчику навіть туди, де звичайний транспорт не міг би дістатися.

Устаткування використовується для роботи на:

  1. будівництві житлових та комерційних будівель;

  2. інфраструктурних проектах;

  3. енергетичних проектів;

  4. інженерних рішень;

  5. портових споруд;

  6. ремонті та відновлення будівельних конструкцій;

  7. бетонні конструкції;

  8. будівництві ускладнених фундаментів;

  9. промислових споруд.

Автобетононасоси застосовуються в різних сферах будівництва та інфраструктурних проектах, де потрібно транспортувати та розподіляти бетон на великі відстані чи важкодоступні місця.

Його призначення

За рахунок виконання специфічного завдання, таке обладнання є досить потрібним. Його призначення зводиться не тільки до транспортування бетону з місця його змішування (часто з бетономішалок) до місця, де він повинен бути використаний для заливання конструкцій, а й до:

  1. доставки у важкодоступні місця;

  2. розподілу бетону;

  3. зниження потреби фізичної праці;

  4. підвищення продуктивності;

  5. зменшення втрат бетону.

Автобетононасоси допомагають уникнути витрати бетону при транспортуванні, оскільки бетон не вимагає перекачування з одного бункера в інший, що може призвести до втрати якості та забруднення.

Пристрій та принцип роботи

Конструкція буде відрізнятися залежно від виробника та моделі. Тим не менш, у всіх автобетононасосах вона є досить схожою, має однакові елементи. До конструкційних особливостей системи належать:

  1. основний механізм, який включає у себе бетонний насос, гідравлічні насоси, баки для гідравлічної рідини та інші компоненти подачі суміші;

  2. гідравлічна система - відповідає за рух рукавів та насосів. Вона включає у себе  гідравлічні насоси, клапани, циліндри і гідравлічні рукави;

  3. бетонний насос - застосування цієї деталі необхідне подачі безпосередньо бетону. Він має великий гідравлічний циліндр і змінну довжину рукава, через який бетон переміщається від місця змішування до місця використання;

  4. розподільні рукави являють собою гумові або металеві рукава з насадками на кінці, які розподіляють бетон на потрібні ділянки будівельного майданчика, можуть мати різну довжину для роботи на різній висоті;

  5. система керування потрібна, щоб забезпечувати керування обладнанням оператором за допомогою пульта дистанційного керування чи спеціальної панелі;

  6. в залежності від моделі можуть бути додаткові компоненти, такі як системи очищення рукавів, системи автоматичної подачі бетонного розчину, системи охолодження та інші.

Із конструкцією зрозуміло. Однак виникає питання – для чого потрібен автобетононасос. Чи не можна замінити його іншим обладнанням?

Принцип роботи автобетононасоса заснований на використанні гідравлічної (поршневої) системи для транспортування та розподілу бетону на будівельному майданчику. Спочатку бетон змішується в бетонозмішувачі або іншому контейнері, де йому надається відповідна консистенція та якість. Рукава для розподілу бетону підключаються до виходу бетонного насоса та розміщуються вздовж будівельного майданчика. Бетонний насос створює тиск у гідравлічному циліндрі, що змушує бетон пересуватися по рукавах від місця змішування до місця використання.

Тепер ви знаєте принцип роботи автобетононасосу та можете придбати спецтехніку самостійно. У нас ви знайдете безліч моделей, які зможуть забезпечувати ефективну роботу спеціальної техніки. Ми надаємо як абсолютно нові, так і старі варіанти в різних цінових категоріях, щоб ви мали можливість підібрати варіант, який підійде.

Окрім можливості вибрати тип обладнання, компанія також надає вибір додаткових послуг. Сервіс включає гарантійне, догарантійне та післягарантійне обслуговування, допомогу на кожному етапі експлуатації.

Перейдіть за посиланням та оформляйте замовлення. Якщо у вас виникають труднощі, телефонуйте нам за номерами, вказаними на сайті, і ставте всі можливі запитання. Консультанти завжди готові провести інформативну бесіду, а також допомогти з оформленням замовлення та документації.

Київспецтех – ваш надійний вибір.