Мулососна машина: принцип роботи

Надіслав: admin , дата: вт, 09/12/2023 - 20:24
Илососные машины

Що являє собою мулососна машина. Багато людей не знають, як працює мулосос і плутають його з асенізаторською машиною. Насправді це спеціальне обладнання, яке оснащується спеціальним вакуумним насосом для того, щоб відкачувати різні рідкі та напіврідкі відходи, як правило, з вод. Пристрій не працює зі специфічними речовинами, однак ідеально підходить для колодязів, шляхів водопостачання, каналізації, вигрібної або стічної ями і так далі.

Головна особливість мулососа в тому, що він може відкачувати також тверді забруднення, завдяки чому є досить універсальною.

Наприклад, особи, які проживають у приватних будинках, часто страждають від таких проблем, як засмічення септичних ям, місцеві затори стічних вод, накопичення мулу в колодязях та затоплення землі. Нерідко такі люди намагаються використовувати традиційні методи, чим роблять лише гірше. У таких випадках використання мулососа – найкраще рішення для ефективного вилучення рідких відходів, у тому числі жирів, та транспортування у спеціальній цистерні.

Її призначення

Для чого потрібен мулосос? Обладнання застосовується для відкачування рідких відходів із місць скупчення. Це можуть бути колодязі, які вимагають очищення від мулових опадів, тобто замулення. Також вони відмінно справляються із засміченнями в каналізаційній системі, підходять для вивезення вмісту з вигрібних ям, септиків, жировловлювачів. Обладнання підходить для осушення басейнів, ставків, дачних ділянок, які зазнали заболочення, а також відкачування рідини та відкладень із затоплених підвалів. Мулосос має численні переваги: його універсальність поширюється на різні завдання каналізації, навіть у холодних умовах протягом року.

Обладнання може похвалитися високою швидкістю прокачування (приблизно 10 кубометрів за 5-7 хвилин). Також його конструкція забезпечує як гігієну, так і безпеку для роботи людини.

Пристрій та принцип роботи

Перед покупкою дуже важливо розуміти, як працює мулососна машина, особливо якщо ви купуєте її вперше. Процес роботи виглядає наступним чином:

  1. Працівник-оператор акуратно вставляє шланг (рукав) у ємність для процедури очищення.
  2. Далі відбувається видалення сміття та забруднюючих речовин, що супроводжується видаленням осаду зі стінок контейнера за допомогою водяного струменя під високим тиском.
  3. Всі відходи прямують у накопичувальний резервуар, де вони поділяються на окремі категорії жорстких опадів та рідких забруднюючих речовин.
  4. Нарешті, оброблена рідина або повертається для повторного використання, або належним чином утилізується разом із відходами.

Конфігурація мулососа включає міцний вакуумний насос, що втягує опади в спеціальний контейнер (повністю герметичний), полегшуючи їх транспортування до призначеного місця розвантаження (наприклад, очисної споруди). Додатково до комплекту обладнання входять:

  1. Системи зберігання води (використовуються для відстоювання наносів);
  2. Адаптивна трубка для відсмоктування осаду;
  3. Струменеве сопло (для видалення мулу водою під високим тиском);
  4. Гідравлічні, пневматичні та електричні системи.

Всі ці компоненти інтегровані в шасі транспортного засобу, ретельно сконструйоване для транспортування обладнання до місця відсмоктування осаду та подальшого транспортування рідких відходів в очисну споруду або місце утилізації.

У Київспецтех ви знайдете величезний вибір техніки для утилізації відходів. Вони представлені в декількох моделях, які мають різні технічні характеристики, в тому числі потужність. Мулососну машину ви можете вибрати у відповідній категорії сайту.

Компанія є лідером по роботі зі спеціальним обладнанням та системами в Україні. Вона надає повний комплекс послуг, що включає також гарантійне, догарантійне та післягарантійне обслуговування. Також є можливість модернізації обладнання під ваші потреби.

Мулососна машина, яку ви купите в Київспецтех, буде гарантовано володіти високою якістю, оригінальними запчастинами, а також широким функціоналом. Також ви отримаєте високу якість за приємними цінами.

Якщо у вас виникають запитання, звертайтесь до менеджерів компанії. Консультанти нададуть будь-яку допомогу, нададуть інформативні відповіді, а також зроблять індивідуальну вигідну пропозицію лише для вас.