Асенізаторська машина: принцип роботи та критерії вибору

Надіслав: admin , дата: вт, 09/12/2023 - 17:06
Ассенизаторы

Що являє собою асенізаторська машина. Автомобіль для відкачування та транспортування рідких та напіврідких відходів, як правило стічних вод у цистернах називається асенізаторською машиною. Як правило, це стічні води, опади з вигрібних ям, відстійників, льодохолодильних установок та інших об'єктів, де накопичуються рідини чи відходи.

Машина для утилізації працює за допомогою механічного чи вакуумного насоса, що створює негативний тиск у резервуарі машини. Це сприяє розрідженню і дозволяє відкачувати рідини та відходи із зв'язаної системи, такий як вигрібна яма та перекачувати їх у спеціальний бак на машині для подальшого вивезення або обробки.

Асенізаторські машини використовуються для збирання та обробки відходів у сфері муніципальної гігієни, санітарії, будівництва, промисловості тощо. Вони займаються очищенням, а тому допомагають уникнути забруднення навколишнього середовища та поширення захворювань, пов'язаних з неправильною обробкою та вивезенням відходів.

Її призначення

Машина для відкачування каналізації використовується в багатьох сферах, оскільки дозволяє забезпечити безпеку людини, а також обробку рідких та напіврідких відходів. Використовувати обладнання можна у таких сферах:

  1. комунальне господарство та санітарія;

  2. будівництво та ремонт;

  3. промисловість;

  4. ресторани та готелі;

  5. поховання та обробка тваринних відходів;

  6. сливи та водопровідні системи;

  7. екологічний контроль;

  8. події та масові заходи.

Робота здійснюється для виконання таких завдань як відкачування стічних вод з вигрібних ям, септиків, біологічних очисних споруд, а також інших систем каналізації та водоочищення. Також система допомагає виконати видалення накопичених опадів, бруду та жорстких відходів з вигрібних ям та септиків, забезпечуючи їх ефективну роботу.

У сільському господарстві та тваринництві принцип роботи асенізатора зводиться до відкачування і транспортування тваринного гною та інших відходів. У промисловості асенізаторські машини можуть працювати для відкачування хімічних речовин, нафтопродуктів, мастил, відходів від виробництва і т.д.

У містах обладнання можна використовувати для підтримки та обслуговування каналізаційних систем, видалення забруднень, відходів та перешкод у трубах. Також вони допомагають підтримувати санітарний стан громадських туалетів, стоянок для автомобілів, кемпінгів та інших громадських просторів.

Пристрій та принцип роботи

Перед покупкою потрібно знати, як працює асенізатор. Конструкція такої спецтехніки включає такі компоненти як:

  1. резервуар для відходів;

  2. вакуумний насос;

  3. вакуумні труби та шланги;

  4. розділовий клапан;

  5. гідроциклон (опціонально);

  6. системи управління;

  7. шланг та помпа.

Така конструкція та принцип роботи асенізаторської машини дозволяють ефективно здійснювати відкачування та обробку різних рідких та напіврідких відходів, забезпечуючи санітарні та екологічні стандарти.

Принцип роботи устаткування зводиться до створення негативного тиску резервуарі з допомогою вакуумного насоса. Це створює потік повітря та рідини з джерела відходів у спеціальне місце – резервуар машини. Після того, як резервуар заповниться вміст транспортується до місця обробки або утилізації.

Алгоритм роботи виглядає так:

  1. Спеціальні гнучкі шланги або труби з'єднуються з джерелом відходів, а з іншого боку підключають вакуумний насос на машині.

  2. Створюється негативний тиск у резервуарі. Це призводить до вилучення повітря та рідини з джерела відходів через шланги або труби.

  3. Негативний тиск сприяє всмоктуванню рідинних відходів із джерела. Рідина, осад та інші відходи самопливом потрапляють у шланги та транспортуються до резервуару на асенізаторській машині.

  4. Рідина та відходи транспортуються в резервуар на машині, після чого може здійснюватися злив у спеціальні місця обробки.

Незважаючи на те, що конструкція може залежати від моделі, принцип роботи може бути ідентичним.

Підібрати спецтехніку можна на сайті Київспецтех. Асенізатори ви знайдете в категорії “Асенізатори”. Тут ви знайдете широкий асортимент продукції, детальний опис технічних характеристик (потужності, вантажопідйомності тощо), а також можливість отримати безкоштовну консультацію, якщо у вас виникають проблеми з вибором.

Київспецтех є лідером України з реалізації спеціалізованого обладнання. Компанія пропонує не лише покупку асенізаторської машини, вона також надає гарантію, догарантійне та післягарантійне обслуговування, можливість модернізації техніки для утилізації рідких відходів.

Перейдіть на сторінку та підбирайте обладнання разом із нами. Оформляйте замовлення на сайті або дзвоніть нашим менеджерам, щоб отримати якомога більший прибуток від використання спецтехніки.